Gepost door: janvanrenesse | 20/04/2009

Youtube filmpjes opslaan

tip

Als je filmpjes van Youtube wilt opslaan kan dat door gebruik te maken van Firefox als webbrowser. Installeer Firefox (IE kan je gewoon blijven gebruiken) en installeer Flashgot als add-on. Ga vervolgens naar Youtube en selecteer een filmpje. Je kan nu het filmpje als flv bestand opslaan. Een flv bestand (je filmpje) kan je met een eenvoudige viewer (freeware) bekijken.

Een andere manier is door gebruik te maken van het programma Free Download Manager (FDM). Ook freeware. In de adresregel van dit programma plaats je de adresregel van je filmpje dat je wilt downloaden. FDM heeft als voordeel dat het het flv bestand kan converteren naar bijv. avi formaat, windows media player formaat, ……..

Advertenties

Responses

  1. Flashgot is gelukt en het opslaan ook. Nu moet ik het nog op een CD-rom zetten en dan kan ik het dus overal gebruiken. Klinkt raar, maar ik wil er zondag in de kerk met de kinderen iets mee gaan doen en daar is geen internetverbinding. Ja, ja ook de kindernevendienst is een vorm van onderwijs. Waarom daar ook niet meegaan met de tijd?

    • Als je ook een FLV player op de CD ROM zet kan je die gebruiken om de Youtube filmpjes te bekijken. Ik gebruik een FLV player van Plaino: Wimpy. Is gratis te downloaden en werkt zeer eenvoudig (en betrouwbaar). Zelf heb ik de Youtube filmpjes op een USB stick met daarbij ook deze player. Kan je overal kijken.
      Succes.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: