Gepost door: janvanrenesse | 06/05/2009

Opdracht 3: nog meer Photo Story

img_5956

Nog een keertje ‘gespeeld’ met  het programma Photo Story van Microsoft. Dit keer een filmpje gemaakt over het bepalen van het volume van een bal met behulp van een maatbeker. Dit filmpje is onderdeel van een powerpoint over het onderwerp Proeven doen en uitwerken, hoofdstuk 2 Natuur- en Scheikunde Overal 2 mHV.

Het filmpje kun je zien op Youtibe: http://www.youtube.com/watch?v=FTrhLoUmI88

Advertenties

Responses

 1. Zulke dingen vind ik wel interessant! Ik moest wel snel lezen maar de bedoeling was duidelijk. Leuk hoor! En dit was voor mij volkomen logisch. Op deze manier kun je het steeds laten zien zonder dat je de spullen bij de hand hebt.
  (In het filmpje hierna op youtube, staat iets over ’n negerzoen die vacuum gezogen wordt. Deze zet helemaal uit! Kijk, en daar snap ik nou niks van. Jij wel?)

  • in een Negerzoen (mag je geloof ik niet meer zo noemen; ligt gevoelig) zit veel lucht. Als je vacuum zuigt rondom die Negerzoen (2) zal de lucht in die Negerzoen (3) uitzetten. De Negerzoen (4) wordt dus groter. Hef je het vacuum op, dan wordt de Negerzoen (5) weer kleiner, zelfs kleiner dan dat hij daarvoor was. Zelfde effect krijg je met spekkies (snoepgoed…).

   • hm, ff denken hoor…
    en niet lachen, ik probeer het te snappen:
    omdat dan de lucht ook uit de negerzoen is, is het overblijfsel na het opheffen van het vacuum kleiner?

   • @ blogirm

    De negerzoen blijft kleiner omdat de wanden van de holtes waar eerst lucht in zat, met elkaar verkleven. Er kan dus minder lucht terug de vulling van de negerzoen in, er zijn minder/kleinere holtes beschikbaar!

 2. Leuk dat je dit al direct toepast. Als je nog wat aan het filmpje gaat werken, stel ik voor je instellingen wat te veranderen. De teksten vallen snel weg en dat voorkom je door bijvoorbeeld je inzoomformaat (dus 2e plaatje) groter te schuiven.
  Horen we hoe in de les het bevallen is?

  • OK, ik zal de tijden iets langer maken zodat je de tekst beter kan lezen.

  • Tijden zijn aangepast.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: