Gepost door: janvanrenesse | 22/05/2009

In de media ….

In de NRC.Next van 22 mei 2009 een artikel over de overdaad aan opleidingen aan het HBO en Universitaironderwijs. Het is een artikel van Coen Brummer.Op zijn blog www.coenbrummer.nl kan je het hele artikel lezen …….

NRC Next 22 mei 2009

Onlangs kondigde de Universiteit Leiden aan in september weer een nieuwe bacheloropleiding te starten: Informatica & Economie. Deze wonderlijke samenvoeging breng het totaal aantal bachelors dat aan deze Universiteit te volgen is op ruim vijftig. Leiden is hierin niet uniek. De Universiteit Utrecht, de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Amsterdam tellen respectievelijk 53, 60 en 65 verschillende bacheloropleidingen. Om tot deze aantallen te komen zijn er de laatste jaren steeds meer aantrekkelijk klinkende opleidingen als International Business Management en Kunsten, Cultuur en Media in de studiegids opgenomen.

Het hebben van veel keuze klinkt prettig. Het suggereert dat er altijd wel een opleiding van je gading bij zit. Toch is de huidige versplintering van het onderwijsaanbod niet wenselijk. ………….. [vervolg op de blog van Coen Brummer: www.coenbrummer.nl]

Vraag: vind je ook niet dat het studie-aanbod op HBO en Universiteit lijkt op de menukaart van de plaatselijke Chinees? Pagina’s vol  gerechten waarvan je geen idee hebt wat je nu eigenlijk besteld, het altijd erg veel is wat je op je bord krijgt en het allemaal hetzelfde smaakt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: