Gepost door: janvanrenesse | 09/06/2009

Opdracht 11

Het digibord

digibord

Link: http://vo.digiborden.kennisnet.nl/voorbeeldenplein

Op deze site kom je een aantal videoclips tegen met daarin uitleg over de mogelijkheden van een digibord. Clip 1 is een introduktie filmpje (Video van ICT&E en de HU) en clip 2 (Interactieve inzet) laat een aantal toepassingen zien.  Clip 1 kan je ook vinden op Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=mV3Sqb-BqfE.

Clip 2 laat zien hoe een digibord onderdeel kan uitmaken van een Elektronische Leeromgeving. Hoe een docent zijn digitale les overal kan voorbereiden en hoe leerlingen hun aandacht optimaal kunnen besteden aan hetgeen de docent op het bord laat zien. De leerling is geen tijd meer kwijt aan het maken van notities. Opmerking: in de clip wordt wel een erg lief klasje getoond. Zo maak ik ze niet mee (of ligt dat aan mij?).

Advertenties

Responses

 1. Lief klasje: mijn vmbo-brugklas tot de kerst wil dit wel lukken, daarna ….. kost het moeite. Eind klas 3 wordt het geleidelijk weer beter.
  Ik ben eigenlijk wel benieuwd of dit op HAVO en VWO anders is.

 2. Nee, het ideale beeld wat je ziet in de videoclip is echt vertekend. Ik geef lessen aan 2de, 3de en straks 4de klassen: allemaal hetzelfde: erg enthousiaste leerlingen die vooral druk bezig zijn met het groepsgebeuren. en zichzelf. Maar wel een voor een toegankelijk en ook als groep aanspreekbaar. Maar de aandacht vasthouden is lastig. Maar dankzij de ICT hulp in de klas (filmpjes, powerpoints, animaties, muzieknummers) zijn ze wel bij de les te krijgen. Het is iedere dag weer een uitdaging …….

 3. 🙂 Leuk om te lezen!

  Ik was bij de opnames en kan jullie garranderen: dit klasje bestaat écht! Ok, in het oosten des lands, dat maakt misschien het verschil 😉

  Het eerste filmpje is ook hier te zien: http://www.youtube.com/watch?v=mV3Sqb-BqfE

  • Oosten van het land? Twente? Wij dromen al jaren van een mooie woonplek ergens in de omgeving van Tubbergen, Denekamp, Ootmarsum, ……… Als daar nu ook zulke rustige leerlingen zijn moeten we maar snel de koffers pakken …….

   • Haha! :-)) Nou ja, als de ontwikkeling met die bierketen zo doorgaat, weet je niet wat je over een paar jaar kunt verwachten 😉
    Maar dit was een tamelijk kleine schoolaan de rand van Hengelo.

 4. Hee, erg handig die clips over digiborden enzo; ik wil daar echt meer mee aan de slag en dan een school kunnen adviseren welk systeem nu het beste lijkt ed. groet.

 5. Kan jij dat eerste filmpje openen op die site?

 6. Grosch = echt bier !
  De rest is een flauw aftreksel.

 7. Ja alleen grolsch zit niet meer in groenlo. En in de kerk van dommel zat een paar jaar gelden een ingekorven vleermuis en een grijze grootoor (zeeer zeldzaam) dus ik ben als chiropterofiel en dracula overgestapt op…. groet.

 8. Heineken, amstel 9eigenlijk t zelfde maar goed) en Grolsch zitten in een cafe en gaan een drankje bestellen. Heineken bestelt heinken, Amstel bestelt een amsteltje en Grolsch … bestelt een spa’tje blauw!
  Hoezo vragen de anderen?
  Antwoord Grolsch: Jullie bestellen toch ook geen bier?

 9. Hij’s leuk!

 10. tsss, ’t gaat over bier en de mannen worden wakker… 😉

  ik wil ’n Smartboard, thuis :). Ik vind het zo’n geweldig instrument!!! Ik ga nóg eens de filmpjes bekijken!

 11. Hee blogirm; ik heb nu loads van filmpjes staan op mijn blog; ik ga er nog wat van tornado;s ed bijzetten en ik zit al te twijfelen over wat engere films (bv ontzagwekkende vliegtuigcrash in oekraine), maar ja dat is niet voor iedereen weggelegd. Ik heb af en toe een morbide sensatiezucht, moet je maar denken.

 12. trouwens, ik heb ook een grappig ding met pamela anderson… kijken of de rest vd mannen ineens bij mij koekeloeren. groet, eelko. ps ga nu ff een biertje pakken (hertog-jan is ook best lekker of niet?)

 13. Hee bierdrinkerd, wil je me nog even toevoegen als medestudent-de bloggerd? tanx!

  • OK, je staat bovenaan de lijst ….


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: